lezing: Magie van de verbeelding

 

Dialoog in beeld

door Hendrie Sassen en Ans Vianen
in de expositie NIEUW WERK (van 03 03 2017 – 19 04 2017)

Hendrie Sassen en Ans Vianen,  twee kunstenaars uit Ter Aar.

Het project waaraan zij samen gewerkt hebben en nu in deze lezing over vertellen is getiteld “Magie van de verbeelding – dialoog in beeld”. Het betreft een cross-over project waarbij de kunstenaars sinds januari 2016 maandelijks reageren op elkaars werk. Een detail uit het schilderij van de een is te zien in het daaropvolgende werk van de ander.  Een selectie daarvan is nu te zien in de galerie G.S.A. te Hilversum. 
 
Hendrie studeerde in 1996 af aan de Hoge School van de Kunsten in Utrecht. Zij woont en werkt in Ter Aar dat sinds 2007 is samengegaan met o.a. de gemeente Nieuwkoop. Hendrie heeft al veel exposities op haar naam staan en een belangrijk deel van haar werk is in particulier bezit. Zij is aangesloten bij Stichting Sta-Art, een kunstenaarscollectief in Alphen aan den Rijn en Omstreken. Haar disciplines zijn tekenen, schilderen en grafiek.
De verwondering over schoonheid die ontstaat bij de natuurlijke processen van aantasting en vergaan is voor haar een grote inspiratiebron. De kracht van haar werk ligt dan ook in een verfijndheid die verwant is aan poëzie.

Ans studeerde in 2009 af aan de Academie voor Beeldende Vorming. In 2014 voltooide zij haar studie aan de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam. Sindsdien werkt ze in binnen- en buitenland als zelfstandig multimedia kunstenaar, kunstcoach, initiator en stimulator van kunstprojecten en organisator van modelschildersessies. Zij is sinds 2014 lid van Nederlands oudste tekengenootschap Pictura in Dordrecht.
Een idee kan uitmonden in een schilderij, tekening, beeld, boek film, lezing of performance. Inspiratie haalt zij vooral uit het dagelijkse leven, uit gewone gebeurtenissen die zij meemaakt en die haar raken.

 

U kunt vlak bij parkeren bij Gooiland parkeergarage (Adres: Koningshof 1, 1211 MG Hilversum)

lezing: Magie van de verbeelding