Mark van Praagh – 30 jaar atelier in Hilversum

“Connecting Lines”

Al 30 jaar heeft Mark van Praagh in Hilversum zijn atelier: aanleiding voor een expositie in Galerie Hilversum. Mark zoekt in zijn werk altijd naar speelse herhaling in vormen en lijnen. Zo zie je muren en daken van Bourgondische huizen als een abstract spel van rechthoekige vormen, dan weer een levendig spel van boomstammen, bladeren en grassen. Of hij schildert op Kreta de eindeloze herhalende golven in de zee en laat letters en tekens in ‘Onleesbare Brieven’ dansen. Zijn recente ‘Hidden Letters’ exposeerde Mark deze zomer in Hongkong.

Mark schildert ook portretten, vrij en in opdracht. Ontroerend zijn de ‘Double Takes’, een serie schilderijen van tegen elkaar aan vleiende gezichten, geschilderd met transparante olieverf op hout.

De laatste jaren maakt Mark ook objecten van strandhout: ‘Absurde Bouwsels’. Van zorgvuldig gekozen stukjes strandhout worden torens en andere ruimtelijke objecten gebouwd. Zo is er is een ‘Hemelhuis’, een ‘Toren van Verlangen’, ‘Bericht van Boven’ en een ‘Jacobsladder’.

Mark is tijdens deze expositie op vrijdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur zelf aanwezig. Dan kunt u hem vragen stellen over zijn werk en werkwijze.

 

Mark van Praagh – 30 jaar atelier in Hilversum