Nieuwtjes

ATELIER MARK VAN PRAAGH PAKT IN én UIT

na meer dan 31 jaar atelier in Hilversum….

ATELIER MARK VAN PRAAGH  VERHUIST EIND FEBRUARI NAAR AMSTERDAM

Expositie en afscheid Atelier Mark van Praagh, Hilversum

zaterdag 17 februari 2018 van 11 tot 17 uur 

Hilvertsweg 9A Hilversum

Ruim 30 jaar heeft Mark verschillende ateliers in Hilversum gehad. Regelmatig exposeert hij zijn werk in het Gooi, in Nederland en wereldwijd. Vorig jaar exposeerde hij in Engeland en Hongkong en momenteel in Amsterdam.

Ook verzorgt hij al die jaren cursussen in zijn atelier in Hilversum. In januari van dit jaar verplaatste hij zijn cursussen naar De Kunstbarak van Centrum voor Kunst en Cultuur Globe, dus die blijft hij geven in Hilversum.

 Zijn eigen atelier verhuist nu dus naar zijn nieuwe “Tuinhuis Atelier” aan de Javastraat in Amsterdam waar hij ook woont.

Deze verhuizingen worden gevierd met een laatste expositie in zijn grote atelier aan de Hilvertsweg 9A in Hilversum.

Omdat er minder ruimte is in zijn nieuwe atelier organiseert hij voor één keer een grootse uitverkoop van een deel van zijn werk. Zoiets doe je niet, maar voor één keer, één dag wel…. 

Elke koper van een houtobject, een aquarel of een schilderij kan een werk uitzoeken uit de gehele collectie grafiek: een linoleumsnede, ets of sjabloondruk.

Ook tijdens deze ene dag is een deel van de oplage van lino’s te koop voor € 50.  Daarna zijn deze lino’s weer te koop voor de gangbare prijs van tussen de € 100 en € 200

Verder is er opruiming  van kunstboeken, materialen, schildersezels, krukjes, diverse wissellijsten (hout en aluminium) en andere zaken die niet mee gaan naar Amsterdam.

 


Marloes Eerden mag weer de Woman in science award maken in opdracht van FEBS en EMBO.

Voor de komende tien jaar, wordt deze prijs voor de beste vrouwelijke wetenschapper van Europa, uitgereikt in telkens een andere hoofdstad. De bronzen sculpturen worden bewaard in een kluis in Londen.

Meer info klik hier.