Vers bloed

Traditioneel de eerste tentoonstelling in het nieuwe jaar!

 

In deze eerste expositie in 2017 is werk te zien van de volgende kunstenaars
Loes de Haan, Vincent van der Geest, Ellen Pauw, Sasha van Tetterode, Jurre van Vorst en Violeta

Tentoonstelling van   5 januari t/m 1 februari

Opening en nieuwjaarsreceptie   zaterdag 7 januari 16.00 uur

Loes de Haan
Sterke figuren tegen een lichte, effen achtergrond. Dieren, dingen, maar vooral mensen.
Bestaande mensen? Ja en nee. Verwacht geen tot in de kleinste details realistische portretten. De schilderes lijkt de belangrijkste eigenschap van haar model te pakken te nemen en die uit te vergroten tot een krachtig, kleurig en niet zelden humoristisch nieuw beeld van de betreffende man of vrouw. ‘Mensen’, benadrukt ze dan ook, ‘zijn belangrijk voor mij. Ik wil me, waar en op wat voor manier dan ook, bij hen betrokken voelen en dat in mijn werk tot uitdrukking brengen’.
Haar cv maakt melding van een jarenlange gedegen opleiding aan verscheidene vooraanstaande kunstacademies, terwijl ze zich bovendien bekwaamde als lerares tekenen, schilderen, grafiek, ontwerpen, kunstgeschiedenis en meer. Ze doceerde dan ook vele jaren aan verscheidene scholen en culturele centra, hield lezingen, maakte radioprogramma’s.

Vincent van der Geest
Vincent van der Geest is de oprichter van Fin Design in 2007. In de periode daarvoor heeft hij gewerkt als animator, special effects editor, motion graphics designer en creative director.
Fin design staat voor helder en strak ontwerpen, waarbij de verfijning van de eenvoud centraal staat.
Sinds een paar jaar is Vincent ook actief als kunstenaar. Zijn eerste grote project is Useless, een zoektocht naar het nutteloze met een nutteloze verzameling als gevolg. In de tentoonstelling bij Galerie Hilversum is ook zijn serie van portretten te zien. Portretten van nameloze mannen die getergd de ruimte in kijken. Dit werk refereert aan stroom van talloze vluchtelingen van de afgelopen jaren.

Ellen Pauw
Tekeningen mixed media.
De abstracte werken van Ellen Pauw zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals: acrylverf, oliepastel, inkt en potlood. De lijnen zijn eenvoudige structuren en losse krabbels en krassen. Met kleuren en lijnen streef ik naar een ritmische en samenhangende compositie.
Om te bepalen of een tekening af is, laat ik mijn blik rusten op één willekeurig detail. Daar vanuit bekijk ik het werk centimeter voor centimeter. Vormt het een harmonisch geheel? Dat wil zeggen vormen de kleuren een goede compositie, zit er ritme in, en zijn de losse structuren met elkaar verbonden.
Als mijn ogen als “vanzelf” over het beeld dwalen, is het werk af.

Sasha van Tetterode
Glas in verschillende vormen, glasfusion met verschillende kleuren geven heel eigen uitingen van de beeldhouwer Sasha van Tetterode. Door verschillende kleuren met elkaar te fusen krijgen de kleuren een andere beleving in een als maar veranderende lichtval de verschillende diktes van het glas spelen ook een rol.

Jurre van Vorst
Jurre is het jongste nieuwe lid van GSA. Zijn schilderijen geven zijn verbondenheid met zijn directe omgeving aan die zich aan hem via de media aandienen. Het werk is geëngageerd en laten duidelijk zijn stellingname zien ten aanzien van verschillende aspecten van onze welzijns maatschappij. Zijn techniek is snel en heftig waardoor het gemaakte beeld zeer intens inwerkt op de kijker. Je kunt niet om zijn werk heen.

Vers bloed