Hetty Kok

Na vele jaren in de styling en mode werkzaam te zijn geweest, maakte Hetty op latere leeftijd een carrièreswitch. Dat kwam mede door de beeldhouw lessen die ze kreeg van LUIGI AMATI te Bunnik. Geïnspireerd door hem begon ze de opleiding Beeldhouwen op de academie Arendonk in België. Na 5 jaar rondde ze haar opleiding af,en deed daar nog 3 specialisatie jaren portret / model.

Atelier heeft ze aan huis. Exposities in binnen en buitenland (Bologna, Gigondas). Veel voorkomende thema’s zijn paarden, vrouwen en portretten in klei en brons.
Kenmerkend zijn haar diverse stijlen afhankelijk van haar mood, soms in grote toetsen dan weer geheel glad, figuratief en abstract. In haar laatste werk zijn de ruimtes opmerkelijk zodat er een doorkijk ontstaat.
Het meest recente werk heet Exoten; naar uitheemse plantsoorten die zich door de opwarming van de aarde buiten hun oorspronkelijke groeigebied zijn gaan voortplanten waardoor ze een imperfectie oplopen , rond, hoekig, en door verandering van natuur opgelopen natuurlijke beschadigingen. Ze is ook lid van het Kunstcollectief Oranje en heeft in dit kader diverse leden van het koninklijk huis natuurgetrouw maar in haar kenmerkende stijl uitermate gelijkend getroffen. Ook maakt ze portretten in opdracht die ook de haar kenmerkende stijl bezitten en toch een frappante gelijkenis vertonen.
Hetty Kok, beeldhouwster, maakt beelden in diverse stijlen buitengewoon expressief en van zeer hoge kwaliteit.

 

 

Hetty Kok