Rob Jacobs

Rob Jacobs is schilder, muzikant en meer.
De Hilversumse kunstenaar Rob Jacobs is ook een veelgevraagd musicus en restaurator.
De schilderijen van Jacobs zijn vaak stillevens en coulisselandschappen om in te verdwalen. Ze zijn opgezet in een klassieke compositie, maar uitgewerkt op een expressieve gestileerde manier.
Jacobs speelt met diepte en perspectief, en vooral met kleur. Nu eens is er een Hollands landschap, dan weer een Oosterse locatie. Het blijft een Jacobs, met aandacht en liefde voor het vak geschilderd. Een schets maakt hij niet.
Net als in de Jazz muziek ontstaan zijn schilderijen al improviserend.
Zijn verfijnde gevoel voor kleuren maken dat de toeschouwer meegevoerd wordt en weg kan dromen in de landschappen en stillevens. Direct schilderend op het doek laat hij op haast meditatieve wijze de beelden ontstaan.
Zijn verfijnde gevoel voor kleuren maken dat de toeschouwer meegevoerd wordt en weg kan dromen in de landschappen en stillevens. Hij weet de essentie van het licht en de sfeer op bijzonder treffende wijze te verbeelden.
De broeierige landschappen met warme kleuren en lange schaduwen doen je verlangen naar een goed glas wijn op
een zuid Europees terras, of….
In de landschappen van Rob Jacobs vangt de kunstenaar zowel het licht als de sfeer op bijzonder treffende wijze. De broeierige landschappen uit Spanje en Italië met warme kleuren en lange schaduwen doen je verlangen naar een lekker glas wijn op een terras ergens ver weg, terwijl de Nederlandse plassengezichten in al hun koele frisheid je doen verlangen naar een stevige wandeling met de wind in je haar.

Zelf zegt de schilder over zijn werk: “Het is een persoonlijke belevingswereld die ik op het doek probeer over te brengen. Ik laat de toeschouwer stilstaan bij velden, bergen, en meren die ik in een ander licht en kleur heb gerangschikt. Die sfeer van dat licht en de manier waarop ik observeer, is wat ik probeer over te brengen in mijn schilderijen.”

 

 

Rob Jacobs