Vincent van der Geest

Vincent van der Geest (1967 ) heeft zijn opleiding gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij is daar afgestudeerd in de richting beeld en media technologie. Sinds 2007 werkt Vincent vanuit zijn eigen studio “Fin design” als (motion) graphic designer en beeldend kunstenaar. Hij heeft veel ontworpen voor binnen- en buitenlandse tv zenders. Daarnaast ontwerpt hij logo’s en grafische huisstijlen en maakt explanimations voor grote en kleine bedrijven.

Als beeldend kunstenaar maakt hij digitaal geconstrueerde foto’s. Hij is daabij op zoek naar de kracht van de eenvoud. In deze snelle wereld vol visueel geschreeuw, waar kleuren, vormen, stemmen, meningen, geluiden, reclames, vrienden en volgers over elkaar heen buitelen in een voortdurende strijd om aandacht, probeert Vincent de essentie te vangen in eenvoud, stilte en strakke ontwerpen.

Vincent probeert met heldere beelden thema’s aan te raken als de zin van het leven, vergankelijkheid en eenzaamheid. Zijn eerste serie “Useless” rondde hij in 2014 af. Daarna kwamen “Somewheres” (2014 – 2015) en “Heads” (2015 – 2016).

 

 

Vincent van der Geest