Nieuwtjes

Expositie Dutch Media Week gaat niet door !

De expositie van werk van 10 GSA leden tijdens de Dutch Media Week, die loopt van 3 t/m 11 oktober 2020 in het gebouw Silverpoint aan de Schapenkamp Hilversum, kan helaas niet doorgaan. De oorzaak hiervan is de ontwikkeling van het coronavirus. Wij hopen van harte dat deze expositie op een later tijdstip alsnog doorgang kan vinden.

VR-exposeren in de feesttent van De Vorstin voor Foodhall Mout in Hilversum

Vandaag, 28 december 2019, waren wij met onze VR-expositie te gast in de feesttent van De Vorstin. Zij hebben van 27 t/m 29 december 2019 een muziekfestival welk in de feesttent voor Foodhall Mout, in het centrum van Hilversum, plaatsvindt. Enkele tientallen bezoekers genoten van de VR-expositie.

 

Kunstenares Marloes Eerden: ‘Prachtige kunstwerkjes’

Kunstenares Marloes Eerden, die zaterdag 30 november 2019 gastdocent was bij de open dag van de Kunstuitleen Gooi en Eemland in de bibliotheek in Huizen, heeft genoten van het event. “Het was lekker druk en er schoven zowel kinderen als volwassenen aan. Het was een – vooral een heel laagdrempelig – feest”, vertelt de Blaricumse.
Lees hier meer.

Kunstenaarsvereniging GSA exposeert tijdens Dutch Media Week

Tijdens Dutch Media Week zal Galerie Hilversum haar eerste virtuele expositie aan Hilversum tonen. Met een 3D-bril loopt de bezoeker een virtuele museumruimte binnen waar meer dan 50 kunstwerken te zien zijn. Dit is een unieke gelegenheid om kennis te maken met de eerste virtuele tentoonstelling in zijn soort op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 in het lokaal Nolleke naast het filmtheater, Herenplein 5 in Hilversum.

Deelnemers aan deze expositie zijn: Joke Struik, Hetty Kok, Manon Velthuizen, Nannita van Veen, Vincent van der Geest, Gerard van Santen, Ton Vroman, Anthony Litjes, Dolf Schifferstein en Wietse Jellema.

Meer info op: www.dutchmediaweek.nl/programma/?pf_data-title=galerie 

Deze zomer vond wederom de uitreiking plaats van de Woman in Science Award 2019. Deze keer in Krakau op het Febs /Embo Congres, aan Sara Linse uit Zweden. Zij heeft als specialisatie Alzheimer en is gepromoveerd op de nieuwste onderzoeksresultaten.

De stimulans voor vrouwen in de wetenschap is helaas nog steeds noodzakelijk!  Het was de twaalfde keer, dat de sculptuur van Marloes Eerden werd uitgereikt voor een  bijzonder doel in de wetenschap. Zie ook: https://lnkd.in/gSJCxNH


 

 

Marloes Eerden geeft in het Kunstcafé in Huizen een presentatie over o.m. haar gemaakte monument ter nagedachtenis van de in de Tweede Wereldoorlog weggevoerde en vermoorde kinderen, verzorgers en personeel van de Rudelsheimstichting in Hilversum.

Locatie: De Boerderij, Hellingstraat 9, 1271 VA Huizen
Datum: woensdag 29 mei 2019
Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

De toegang is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd in de kosten van de avond.
Reserveren is noodzakelijk en kan via met naam (en aantal personen).

Meer info op www.deboerderijhuizen.nl/kunstcafe-de-boerderij-huizen


MARLOES EERDEN ontving de opdracht van FEBS en EMBO om voor 10 jaar de awards te mogen vervaardigen voor de “Woman in science award”. Deze prijs wordt elk jaar in een andere wisselende Europese stad uitgereikt aan de beste vrouwelijke wetenschapper van Europa. Meer info via de onderstaande link. Op 9 juli 2018 was Marloes zelf in Praag hiervoor aanwezig.


www.febs.org/our-activities/awards/febs-embo-women-in-science-award

 


Artikel in de Stadskrant Edam over de expositie van “Laren-Blaricum” waaraan de GSA Galerie Hilversum leden Hans Almekinders, Vincent van de Geest, Mark van Praagh, Cécile van Spronsen en Joke Struik ook meedoen.
Bekijk hier het artikel en de pagina over deze expositie.

 


Nieuwe aanvraagronde (tijdelijke) binnenlandateliers

Beeldend kunstenaars en bemiddelaars kunnen vanaf nu weer aanvragen indienen voor een werkperiode in een (tijdelijk) binnenlandatelier van het Mondriaan Fonds. De deadline is 16 juli 2018.

Het Mondriaan Fonds programmeert een vast gastatelier in Nederland: het Pompgemaal Den Helder. In samenwerking met de gemeente Den Helder is in 2008 een karakteristiek vroeg 20e eeuws waterpompgemaal, een provinciaal monument gelegen in een natuurgebied in de duinen, opgeknapt en geschikt gemaakt als werk- en verblijfsruimte voor kunstenaars en bemiddelaars. Er kan worden aangevraagd voor korte of langere werkperiodes binnen de periode van 1 januari t/m 31 december 2019.

Meer info kijk op www.mondriaanfonds.nl/2018/06/05/nieuwe-aanvraagronde-tijdelijke-binnenlandateliers/


Uit de pers:

artikel-onthulling-monument-marloes-eerden-1
artikel-onthulling-monument-marloes-eerden-2

 


Sascha van Tetterode heeft een boek van collages uitgebracht met gedichten van dichter Mieke Vermeulen.
Het boek is in kleine oplage in eigen beheer.

 


Onthulling monument van Marloes Eerden verricht door burgemeester Pieter Broertjes op 2 mei 2018

Het bestuur van de Joodse Gemeente Hilversum (JGH) heeft het genoegen u uit te nodigen voor de onthulling van het monument ter nagedachtenis aan de in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter weggevoerde en vermoorde kinderen en personeelsleden van de Rudelsheimstichting in Hilversum.

Het beeld is vervaardigd door de beeldhouwer Marloes Eerden uit Blaricum.

De onthulling zal plaatsvinden op:
woensdag 2 mei 2018
om 19.00 uur
Plantsoen Rossinilaan-Verdilaan, Hilversum
(tegenover de locatie waar indertijd de Rudelsheimstichting was gevestigd)

De onthulling van het monument zal worden verricht door burgemeester Pieter Broertjes.
Uw aanwezigheid stellen wij bijzonder op prijs.

Met vriendelijke groet,
Bestuur Joodse Gemeente Hilversum
G. Klein, voorzitter

 


Loes de Haan ontving in 2018 de Victor Hugo prijs vanuit Rome voor haar werk.

 


ATELIER MARK VAN PRAAGH PAKT IN én UIT

na meer dan 31 jaar atelier in Hilversum….

Atelier Mark van Praagh verhuist eind februari naar Amsterdam

Expositie en afscheid Atelier Mark van Praagh, Hilversum

zaterdag 17 februari 2018 van 11 tot 17 uur

Hilvertsweg 9A Hilversum

Ruim 30 jaar heeft Mark verschillende ateliers in Hilversum gehad. Regelmatig exposeert hij zijn werk in het Gooi, in Nederland en wereldwijd. Vorig jaar exposeerde hij in Engeland en Hongkong en momenteel in Amsterdam.

Ook verzorgt hij al die jaren cursussen in zijn atelier in Hilversum. In januari van dit jaar verplaatste hij zijn cursussen naar De Kunstbarak van Centrum voor Kunst en Cultuur Globe, dus die blijft hij geven in Hilversum.

 Zijn eigen atelier verhuist nu dus naar zijn nieuwe “Tuinhuis Atelier” aan de Javastraat in Amsterdam waar hij ook woont.

Deze verhuizingen worden gevierd met een laatste expositie in zijn grote atelier aan de Hilvertsweg 9A in Hilversum.

Omdat er minder ruimte is in zijn nieuwe atelier organiseert hij voor één keer een grootse uitverkoop van een deel van zijn werk. Zoiets doe je niet, maar voor één keer, één dag wel….

Elke koper van een houtobject, een aquarel of een schilderij kan een werk uitzoeken uit de gehele collectie grafiek: een linoleumsnede, ets of sjabloondruk.

Ook tijdens deze ene dag is een deel van de oplage van lino’s te koop voor € 50.  Daarna zijn deze lino’s weer te koop voor de gangbare prijs van tussen de € 100 en € 200.

Verder is er opruiming  van kunstboeken, materialen, schildersezels, krukjes, diverse wissellijsten (hout en aluminium) en andere zaken die niet mee gaan naar Amsterdam.

 


Marloes Eerden mag weer de Woman in science award maken in opdracht van FEBS en EMBO.

Voor de komende tien jaar, wordt deze prijs voor de beste vrouwelijke wetenschapper van Europa, uitgereikt in telkens een andere hoofdstad. De bronzen sculpturen worden bewaard in een kluis in Londen.

Meer info klik hier.
Artikel in Volkskrant, klik hier.